5 Şubat 2013 Salı

notebook özellikleri nasıl olmalı


notebook özellikleri nasıl olmalı






Şu an kullanılan batarya lithium-ion denilen li-ion bataryalardır. Batarya denilmesinin sebebi aslında kelimenin İngilizceden dilimize öylece geçmiş olmasıdır. Aslında birden fazla pilin  bir araya gelmesine batarya denmektedir. Neyse önemli olan bataryalarda Ah yani ampersaat birimidir. Bunun anlamı ise o bataryanın bir saat içinde ne kadar amper akım sağlayabileceğidir. Bu değerin yüksekliği laptopunuzun batarya üzerinden kullanım sürenizi direkt etkilemektedir. Tabi ki laptopunuzun donanımının ihtiyaç duyduğu güç seviyesi de bataryanızı ne kadar sürede tüketeceğini belirleyen etkendir. Bu sebeple bazı laptoplar 8 saate varan bataryadan kullanım süresine sahip olabilmektedirler. Ayrıca bir çok marka notebookları için Double battery denilen normalin iki katı amper saate sahip ek aksesuar seçeneği sunmaktadırlar.
Bu konu daha çok HD video gibi yüksek çözünürlüklü yüksek kapasiteli film izleyicileri video düzenleyicileri grafik işlemleri yapanlar profesyonel düzeyde fotoğraf düzenleme yapanlar ve tabi ki oyun meraklıları için önemli bir husustur.

Grafik kartlarında piyasada notebook üzerinde iki marka hakimdir. ATI ve NVIDIA. Tercihiniz hangisi olursa olsun eğer fazla grafik işlem kapasitesi ve hızı istiyorsanız onun dahili belleğini yani paylaşımsız olarak ne kadar hafızaya sahip olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Paylaşımlı olarak 2 GB seviyelerine varabilen bir çok ekran kartı oyun meraklılarının 3 boyutlu ileri düzey oyunlarını oynatamamaktadır. Ya da yavaş cevap vermektedir.

Bir de DDR3 VRAM gibi daha hızlı rastgele bilgi erişimi yapabilen bellek türüne sahipse o zaman gerçekten çok hızlı bir ekran kartına sahipsiniz demektir. Tabi bu yapılandırmanın ne seviyede olacağı sizin ihtiyaç ve bütçenize bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder